•   Tips och aktiviteter

    bjarlangen-dalsjon_natur-3_1281x430

Tips och aktiviteter

Aktiviteter

För den som är intresserad av Bjärnums och traktens historia finns ett museum med samlingar och Hembygdspark. Bjärnums Museum håller öppet hela året.

Två mil söder om Bjärnum ligger Hovdala Slott nära Finjasjöns strand. Förutom de vackra byggnaderna och restaurang finns vandringsleder i skön natur. På gångavstånd strax nordväst om slottet ligger det spektakulära Trädhuset.

Några mil öster om Bjärnum ligger Wanås Gods med konstsamlingar inomhus och många fantastiska verk placerade ute i den härliga naturen.

Fler aktiviteter i trakten kan Turistbyrån Hässleholm tipsa dig om.

Natur

I Bjärnums östra del på vägen mot Hästveda/Farstorp ligger Möllerödssjön med strövområde, badplats och trevliga motionsspår.

Är du sugen på mer naturupplevelser så ligger Vedema inte långt borta.

På vägen mot Osby via Verum finns Hörlinge Ängar med fågeltorn och vandringsled kring Vieån.

Fiskeorganisationer

Vår förening är ansluten till Sveriges Fiskevattenägareförbund som är en intresseförening för landets fiskerättsägare. Här finns i princip alla Sveriges fiskevatten upptagna.

Om du är intresserad av fler fiskevatten i närheten kan du besöka iFiske som har hand om vår och många närliggande sjöars fiskekort.

Annat

Behöver du fisketillbehör finns en butik med brett sortiment inne i Hässleholm. SportfiskeBolaget ligger på baksidan under COOP.